Bonenburgertjes (2-4 jaar)
Burgertime voor de allerkleinsten! Wel zelfgemaakt natuurlijk.
Aan de slag
Schep de bonen in de bolzeef en spoel ze af. Laat uitlekken. Doe de bonen met het ei, de Brinta, tijm en kaas in de keukenmachine en pureer alles grof. Voeg peper naar smaak toe. Laat afgedekt in de koelkast 15 min. stevig worden. Je kunt het ook een paar uur eerder voorbereiden.
Verdeel het mengsel in gelijke balletjes. Dat gaat goed met een kleine ijsschep of met een lepel. Strooi het paneermeel in een diep bord. Druk de balletjes een beetje plat en rol ze door het paneermeel.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgertjes op middelhoog vuur 8 min. Keer halverwege.
Bonenburgertjes (2-4 jaar)
Burgertime voor de allerkleinsten! Wel zelfgemaakt natuurlijk.
bijgerecht
null porties
140 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schep de bonen in de bolzeef en spoel ze af. Laat uitlekken. Doe de bonen met het ei, de Brinta, tijm en kaas in de keukenmachine en pureer alles grof. Voeg peper naar smaak toe. Laat afgedekt in de koelkast 15 min. stevig worden. Je kunt het ook een paar uur eerder voorbereiden.
Verdeel het mengsel in gelijke balletjes. Dat gaat goed met een kleine ijsschep of met een lepel. Strooi het paneermeel in een diep bord. Druk de balletjes een beetje plat en rol ze door het paneermeel.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgertjes op middelhoog vuur 8 min. Keer halverwege.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g cannellinibonen
1 middelgroot ei
1 el brinta
1 tl gedroogde tijm
25 g Parmigiano Reggiano
4 el paneermeel
2 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
bolzeef
keukenmachine