Ovenomelet met prei en spinazie
Perfect voor een dagje slank.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.
Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.
Ovenomelet met prei en spinazie
Instructievideo - 02:40 min.
Ovenomelet met prei en spinazie
Perfect voor een dagje slank.
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.
Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse preien
1 el traditionele olijfolie
200 g wilde spinazie
6 middelgrote eieren
250 ml kookroom light
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gedroogde tijm
30 g Parmigiano Reggiano