Romige aardappel-spinazieschotel
Extra lekker door de toevoeging van prei. Heerlijk ovengerecht!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de prei, schep in delen de spinazie erbij en laat dit slinken. Snijd de dille fijn en schep erdoor.
Schep de spinazie in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen over de spinazie.
Klop de eieren los met de kookroom en breng op smaak met peper en zout. Schenk de room gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Schuif de spinazieschotel in het midden van de oven en bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige aardappel-spinazieschotel
Extra lekker door de toevoeging van prei. Heerlijk ovengerecht!
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de prei, schep in delen de spinazie erbij en laat dit slinken. Snijd de dille fijn en schep erdoor.
Schep de spinazie in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen over de spinazie.
Klop de eieren los met de kookroom en breng op smaak met peper en zout. Schenk de room gelijkmatig over de aardappelschijfjes. Schuif de spinazieschotel in het midden van de oven en bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
300 g gesneden prei
3 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
15 g verse dille
700 g aardappelschijfjes
3 middelgrote eieren
380 ml kookroom light
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)