Appelflappen met cranberry’s en pecannoten
bewaar
bewaar

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelflappen met cranberry’s en pecannoten

Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig