Gevulde patrijs
bewaar
bewaar

Gevulde patrijs

Kerst is hét feest om gevogelte te serveren.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verwijder de korst van het brood en snijd in stukjes. Snijd de blaadjes salie, 6 plakjes spek en de knoflook fijn. Doe het brood, salie, spek, knoflook, rozijnen, 2/3 van de olie, 3 el sherry en peper in een kom. Schep om.

Vul de holtes van de patrijzen met de vulling. Bestrijk de buitenkant met de rest van de olie en de rest van de sherry. Bestrooi met peper. Bedek de borst en poten met de rest van het spek en leg de patrijzen in de braadslee met het spek naar boven. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de patrijzen in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 54 °C aangeeft. Verlaag de oventemperatuur na 25 min. naar 150 °C. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met bakvet. Leg de patrijzen op een schaal.

bereidingstipDe hoeveelheden van dit recept zijn gebaseerd op een uitgebreid kerstdiner. Mocht je alleen dit gerecht eten, dan raden we je aan om de hoeveelheden te verdubbelen.
serveertipLekker met aardappelwaaiers en pastinaak uit de oven en in olie gebakken salieblaadjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde patrijs

Kerst is hét feest om gevogelte te serveren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig