Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips
Patrijs kun je qua smaak vergelijken met kip, maar dan wat voller en meer uitgesproken. Lekker met aardappels en asperges!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees. Meng de paprikapoeder met 4 el olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee. Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
Halveer de aardappelen, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot. Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.
Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips
Patrijs kun je qua smaak vergelijken met kip, maar dan wat voller en meer uitgesproken. Lekker met aardappels en asperges!
hoofdgerecht
null personen
990 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees. Meng de paprikapoeder met 4 el olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee. Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
Halveer de aardappelen, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot. Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g venkel-tijmworsten
4 patrijzen van de vakslager
1 tl paprikapoeder
4 el traditionele olijfolie
500 g ovenkriel roodschillig Italiaans
250 g cherrytomaten aan de tak
200 g verse groene asperges
40 g slamelange landkers
2 el olijfolie frisse citroen
Dit heb je nodig
bakpapier
vleesthermometer