Parelhoen gevuld met truffelboter
Heerlijk mals gevogelte met een iets stevigere smaak dan kip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.
Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.
Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.
Parelhoen gevuld met truffelboter
Heerlijk mals gevogelte met een iets stevigere smaak dan kip.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
10 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.
Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.
Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 parelhoen
100 g gezouten roomboter
80 g truffel-paddenstoelentapenade
4 tenen knoflook
2½ el gedroogde dragon
250 g kastanjechampignons
Dit heb je nodig
braadslee (20 x 30 cm)