Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag!
Aan de slag
Meng de boter met de tapenade. Breng een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water.
Rooster ondertussen het brood. Besmeer het nog warme brood met de truffelboter en snijd elk sneetje in 4 repen (soldaatjes).
Pel de top van de eitjes en verwijder het bovenste eiwit. Serveer elk ei met 4 broodsoldaatjes. Doop de soldaatjes in het zachte eigeel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
Dat is wat we noemen: een brunch-de-luxe. Ideaal voor eerste paasdag!
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de boter met de tapenade. Breng een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water.
Rooster ondertussen het brood. Besmeer het nog warme brood met de truffelboter en snijd elk sneetje in 4 repen (soldaatjes).
Pel de top van de eitjes en verwijder het bovenste eiwit. Serveer elk ei met 4 broodsoldaatjes. Doop de soldaatjes in het zachte eigeel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gezouten roomboter
1 el truffel-paddenstoelentapenade
8 middelgrote scharreleieren
8 sneetjes wit casinobrood