Penne met Italiaanse kruidensaus
Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel.
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Haal het vel van de worsten en verdeel het worstvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees op hoog vuur 2 min. Voeg de aubergine toe en bak nog 4 min.Schenk de pastasaus erbij en kook 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken.Voeg de citroenrasp, peterselie en olijven toe aan de saus en warm nog 1 min. mee. Serveer de pasta met de saus.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Penne met Italiaanse kruidensaus
Snel een stevig Italiaans gerecht op tafel.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Haal het vel van de worsten en verdeel het worstvlees in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het worstvlees op hoog vuur 2 min. Voeg de aubergine toe en bak nog 4 min.Schenk de pastasaus erbij en kook 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken.Voeg de citroenrasp, peterselie en olijven toe aan de saus en warm nog 1 min. mee. Serveer de pasta met de saus.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne rigate
2 aubergines
4 boerenmetworsten
2 el traditionele olijfolie
370 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
1 citroen
10 g verse peterselie
120 g groene olijven in plakjes