Gnocchi met champignons en kaas
Snel gerecht voor een avond vlees- én visloos eten
Aan de slag
Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een hapjespan of wok 2 el olie en fruit de knoflook 1 min. Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Houdt alle drie apart.
Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.
Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gnocchi met 1 el olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.
Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts. Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gnocchi met champignons en kaas
Snel gerecht voor een avond vlees- én visloos eten
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een hapjespan of wok 2 el olie en fruit de knoflook 1 min. Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Houdt alle drie apart.
Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.
Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gnocchi met 1 el olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.
Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts. Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml bijna kokend water
15 g funghi porcini gedroogde bospaddestoelen
350 g verse haricots verts
3 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
50 g Parmigiano Reggiano
1 citroen
20 g verse platte peterselie
400 g gesneden kastanjechampignons
500 g gnocchi