Fusilli met champignons en vegaspekjes
Deze Italiaanse maaltijd zonder vlees of vis zet je rapido op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.
Fusilli met champignons en vegaspekjes
Deze Italiaanse maaltijd zonder vlees of vis zet je rapido op tafel.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
7½ g verse salieblaadjes
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
150 g vegetarische spekreepjes
300 g gesneden prei
260 g funghi porcini pastasaus