Ravioli met paddenstoelen en pancetta
Smaakvol pastagerecht voor door de week.
Aan de slag
Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Ravioli met paddenstoelen en pancetta
Smaakvol pastagerecht voor door de week.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Week de funghi porcini 5 min. in heet water. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bimi in water met zout in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. uit. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 3 min. Schenk ondertussen de funghi porcini door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de funghi porcini, crème fraîche en het vocht (25 ml per 100 g crème fraîche) door het pancettamengsel. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Serveer met de bimi.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
500 g verse ravioli funghi porcini
200 g bimi
80 g pancetta
2 sjalotten
2 takjes verse salieblaadjes
200 g gesneden kastanjechampignons
200 g crème fraîche