Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.
Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.
Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.
Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g spekblokjes
250 g kastanjechampignons
400 g gesneden prei
1 citroen
15 g verse platte peterselie
200 g crème fraîche
400 g AH Biologische fusilli doperwt
45 g amandelen met zout-rozemarijn