Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
In 20 minuutjes voor te bereiden, de oven doet de rest. Resultaat: zoet-pittige plaattaart met spek en bietjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Kook 8 min. en giet af.
Rol het pizzadeeg uit en duw een beetje verder uit, zodat een met bakpapier beklede bakplaat grotendeels is bedekt met deeg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de verpakking. Beleg met de plakken kaas en de helft van het spek. Verdeel de bietenpartjes erover. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de bieten. Verdeel de rest van het spek erover en besprenkel met de honing.
Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.
Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
In 20 minuutjes voor te bereiden, de oven doet de rest. Resultaat: zoet-pittige plaattaart met spek en bietjes.
bijgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Kook 8 min. en giet af.
Rol het pizzadeeg uit en duw een beetje verder uit, zodat een met bakpapier beklede bakplaat grotendeels is bedekt met deeg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de verpakking. Beleg met de plakken kaas en de helft van het spek. Verdeel de bietenpartjes erover. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de bieten. Verdeel de rest van het spek erover en besprenkel met de honing.
Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g bietenmix
1 pizzadeeg met tomatensaus
200 g gesneden jong belegen geitenkaas
100 g gerookt ontbijtspek
2 takjes verse tijm
2 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier