Witlof met geitenkaas en ham
Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof 3 min. in een pan met water. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Leg de plakken serranoham op het werkblad. Halveer de plakken kaas. Verdeel de geitenkaas over de ham. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden
Witlof met geitenkaas en ham
Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.
bijgerecht
null personen
160 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof 3 min. in een pan met water. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Leg de plakken serranoham op het werkblad. Halveer de plakken kaas. Verdeel de geitenkaas over de ham. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stronken witlof
100 g serranoham
4 plakken geitenkaas jong belegen 50+
1 el gedroogde tijm
Dit heb je nodig
ovale ovenschaal (20 x 30 cm)