Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade
Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
Halveer de ciabatta overlangs. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de plakken kaas over de ciabatta’s. Verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van de plakken kaas. Zet de ciabatta 10 min. boven in de oven.
Schil ondertussen de peren, halveer inde lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke peerhelft in 4 parten. Schep de peer om met de slamelange en de dressing. Verdeel de salade over borden. Snijd elke ciabattahelft in 2 stukken en verdeel over de borden.
Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade
Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 5 min. op hoog vuur goudbruin.
Halveer de ciabatta overlangs. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de plakken kaas over de ciabatta’s. Verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van de plakken kaas. Zet de ciabatta 10 min. boven in de oven.
Schil ondertussen de peren, halveer inde lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke peerhelft in 4 parten. Schep de peer om met de slamelange en de dressing. Verdeel de salade over borden. Snijd elke ciabattahelft in 2 stukken en verdeel over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
1 el arachideolie
1 ciabatta afbakbrood
200 g jong belegen geitenkaas in plakken
2 Conference peren
200 g eikenbladslamelange
75 ml honing-mosterddressing
Dit heb je nodig
keukenpapier
bakpapier