Pita met currygehakt
In een kwartiertje maak je dit lekkere broodje met gehakt en frisse groenten.
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Roer de curry erdoor en bak 8 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn. Doe met de yoghurt in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de veldsla en het currygehakt. Verdeel de yoghurt-muntsaus erover.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pita met currygehakt
In een kwartiertje maak je dit lekkere broodje met gehakt en frisse groenten.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Roer de curry erdoor en bak 8 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn. Doe met de yoghurt in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de veldsla en het currygehakt. Verdeel de yoghurt-muntsaus erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
2 uien
2 el zonnebloemolie
300 g rundergehakt
8 el curry kruiden ketchup
7½ g verse munt
4 el Bulgaarse yoghurt
8 pitabroodjes
75 g veldsla