Provencaalse mosselen
Aan de slag
Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weggooien. In mosselpan olie verhitten. Roerbakgroente ca. 3 minuten fruiten. Mosselen erop leggen en 1/2 dl water erbij schenken. Mosselen op matig vuur in ca. 10 minuten koken tot alle schelpen openstaan. Sla met dressing mengen. Olijven in stukjes snijden en door vissaus roeren. Mosselen over vier borden verdelen. Groente met schuimspaan erover scheppen. Serveren met vissaus, stokbrood en sla.
Provencaalse mosselen
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weggooien. In mosselpan olie verhitten. Roerbakgroente ca. 3 minuten fruiten. Mosselen erop leggen en 1/2 dl water erbij schenken. Mosselen op matig vuur in ca. 10 minuten koken tot alle schelpen openstaan. Sla met dressing mengen. Olijven in stukjes snijden en door vissaus roeren. Mosselen over vier borden verdelen. Groente met schuimspaan erover scheppen. Serveren met vissaus, stokbrood en sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bakken verse mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 zak roerbakgroentemix
2 zakken gemengde friséesla
4 eetlepels Dijon vinaigrette met tuinkruiden
75 g groene olijven zonder pit
1 pot mosselsaus kruiden
1 stokbrood