Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen

De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.

Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor.

Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen

De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig