Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor.
Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor.
Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pompoen
1 rode ui
250 g kastanjechampignons
150 g paddenstoelen voor risotto
4 el olijfolie extra vierge
150 g couscous
12½ g verse bieslook
7½ g verse munt
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
bakpapier