Gnocchi met spek en pecorino
Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Gnocchi met spek en pecorino
Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
360 g snoepgroente tomatenmix
500 g gnocchi
125 g rucola
75 g Pecorino Romano
15 g verse basilicum