Zalmtartaar met mieriksmayo
Chic gerechtje met zachte zalm en frisse smaakmakers. Ook perfect voor een brunch of lunch.
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo de andere zalmtartaartjes. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.
Zalmtartaar met mieriksmayo
Chic gerechtje met zachte zalm en frisse smaakmakers. Ook perfect voor een brunch of lunch.
voorgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo de andere zalmtartaartjes. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.
algemeen:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
300 g verse zalmfilet
8 g verse dille
3 takjes verse platte peterselie
1 bosui
2 el kappertjes
1 el traditionele olijfolie
2 el mayonaise
2 tl mierikswortel in pot
Dit heb je nodig
kookring (∅ 8 cm)