Vitello tonnato
bewaar
bewaar

Vitello tonnato

Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel!

20 min. bereiden / 50 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het warme water erbij. Snijd de wortel en bleekselderij in plakken. Voeg toe en stoof in 30-40 min. op middelhoog vuur rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer het vlees af en toe.

Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de andere vrucht uit. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en de helft van de kappertjes tot een bijna gladde saus.

Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn. Voeg 2 a 3 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kappertjes en de peterselie. Garneer met een partje citroen.

bereidingstipJe kunt ook voorgesneden fricandeau gebruiken (vleeswaren).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vitello tonnato

Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig