Zalm in cava met kappertjes
Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!
Aan de slag
Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.
Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.
Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker.
Zalm in cava met kappertjes
Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.
Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.
Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g zalmfilet
300 ml cava
2 sjalotten
1 teen knoflook
100 g kappertjes
3 el traditionele olijfolie
4 el verse platte peterselie
1 citroen
Dit heb je nodig
cocktailprikkers