Warmgerookte zalm met gremolata
Punten scoren met vis op de barbecue.
Aan de slag
Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze gloeit naar 1 kant. Leg de zalm in de aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de versgemalen zwarte peper.
Strooi een handje rooksnippers op de kolen. Laat de zalm op het deel waar geen houtskool onder ligt 15-20 min. roken en garen met de deksel gesloten. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het citroenrasp. Breng op smaak met zout. Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.
Warmgerookte zalm met gremolata
Instructievideo - 01:52 min.
Roken op de barbecue
Instructievideo - 01:01 min.
Warmgerookte zalm met gremolata
Punten scoren met vis op de barbecue.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze gloeit naar 1 kant. Leg de zalm in de aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de versgemalen zwarte peper.
Strooi een handje rooksnippers op de kolen. Laat de zalm op het deel waar geen houtskool onder ligt 15-20 min. roken en garen met de deksel gesloten. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het citroenrasp. Breng op smaak met zout. Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g verse zalmfilet aan een stuk
1 tl zwarte peper
1 citroen
1 teen knoflook
20 g verse platte peterselie
50 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
rooksnippers
barbecue met deksel
aluminium grillbakje