Teriyaki-spiesjes
bewaar
bewaar

Teriyaki-spiesjes

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden. In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade. Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen. Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Hetzelfde doen met zalm. Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen. Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten. Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Teriyaki-spiesjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig