Tortilla's met garnalen
Garnalen en mangosalsa: verrukkelijke combinatie!
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes. Snijd de paprika en knoflook fijn. Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.
Steek de barbecue aan. Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s.
Tortilla's met garnalen
Instructievideo - 04:19 min.
Tortilla's met garnalen
Garnalen en mangosalsa: verrukkelijke combinatie!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes. Snijd de paprika en knoflook fijn. Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.
Steek de barbecue aan. Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 rode paprika
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
500 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
2 verse mango's
1 limoen
1 kleine rode ui
15 g verse koriander
8 tortillawraps
Dit heb je nodig
staafmixer
barbecue
spiesen