Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop
Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries.
Aan de slag
Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit. Laat in een steelpan 150 g suiker met het water oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom. Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.
Doe het rasp met de rest van de suiker, de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven. Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.
Maak ondertussen de sinaasappelsiroop. Haal de sinaasappelplakken uit de steelpan. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook. Kook in ca. 5 min. op matig vuur koken tot dunne siroop. Roer af en toe. Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden. Schenk de warme siroop erover en leg de sinaasappelplakken erop. Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.
Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop
Instructievideo - 04:31 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop
Zonnig glutenvrij Italiaans gebak bereid met maisgries.
null porties
375 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van de rest van sinaasappels en pers de vruchten uit. Laat in een steelpan 150 g suiker met het water oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe in een grote mengkom. Zeef de polenta en het bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.
Doe het rasp met de rest van de suiker, de crème fraîche en het zout in de keukenmachine en laat 4 min. draaien. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot het goed vermengd is. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van oven. Controleer na 25 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Laat de cake 10 min. in de vorm op een rooster afkoelen.
Maak ondertussen de sinaasappelsiroop. Haal de sinaasappelplakken uit de steelpan. Voeg 100 ml sinaasappelsap toe aan de pan en breng aan de kook. Kook in ca. 5 min. op matig vuur koken tot dunne siroop. Roer af en toe. Prik gaatjes in de cake met een satéprikker zodat de siroop goed opgenomen kan worden. Schenk de warme siroop erover en leg de sinaasappelplakken erop. Laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 perssinaasappels
350 g fijne kristalsuiker
150 ml kraanwater
200 g ongebrande pecannoten
200 g polenta maisgries
3 tl bakpoeder
125 g crème fraîche
1 mespunt zout
5 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
keukenmachine
sateprikker