Nougat met noten en cranberry's
Blokjes nougat met hazelnoten, pistachenoten en gedroogde cranberry's.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen, kun je ze straks beter door de nougat mengen.
Doe de suiker, honing, het zout en het water in een pan en breng rustig aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 °C heeft bereikt. Dit meet je met de suikerthermometer.
Splits het ei en doe het eiwit in de vetvrije kom van de staande mixer. De eidooier wordt niet gebruikt. Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop een temperatuur heeft van 150 °C. De eidooier wordt niet gebruikt.
Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Laat de mixer voortdurend kloppen. Laat nog 5 min. kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.
Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry’s met een houten lepel door het mengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.
Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is, duurt het langer. Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Nougat met noten en cranberry's
Blokjes nougat met hazelnoten, pistachenoten en gedroogde cranberry's.
null porties
95 kcal
45 min. bereiden
2160 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen, kun je ze straks beter door de nougat mengen.
Doe de suiker, honing, het zout en het water in een pan en breng rustig aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 °C heeft bereikt. Dit meet je met de suikerthermometer.
Splits het ei en doe het eiwit in de vetvrije kom van de staande mixer. De eidooier wordt niet gebruikt. Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop een temperatuur heeft van 150 °C. De eidooier wordt niet gebruikt.
Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Laat de mixer voortdurend kloppen. Laat nog 5 min. kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.
Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry’s met een houten lepel door het mengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.
Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is, duurt het langer. Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongebrande amandelen
150 g ongebrande hazelnoten
100 g ongezouten pistachenoten
375 g kristalsuiker
375 g vloeibare honing
½ tl zout
125 ml kraanwater
1 middelgroot ei
50 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
bakpapier
suikerthermometer
staande mixer