Intense notentaart
Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen.
35 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel. Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rand van de springvorm. Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.
Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Intense notentaart
Noten, amaretto, cranberry’s, kruidnagel… met zulke ingrediënten moet er wel een taarttopper uit de oven komen.
null personen
605 kcal
35 min. bereiden
90 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in. Maal de hazelnoten, amandelen en walnoten fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Splits de eieren. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de eidooiers en suiker in de keukenmachine. Draai tot een licht en romig mengsel. Roer het notenmengsel, de cranberry's, amaretto, kaneel en kruidnagel erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom en klop voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel de vulling over de springvorm en bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rand van de springvorm. Breek chocolade in stukjes en doe in een kom.
Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Besmeer de taart ermee. Laat de chocolade in 30 min. drogen, snijd de taart in blokjes en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongebrande hazelnoten
100 g ongebrande amandelen
60 g ongebrande walnoten
5 middelgrote eieren
250 g ongezouten roomboter
200 g rietsuiker
50 g gedroogde cranberry's
25 ml amaretto
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt gemalen kruidnagel
200 g pure chocolade
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier
keukenmachine
satéprikker