Appel-chocolatechipcookies
Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.
Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.
Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.
Appel-chocolatechipcookies
Voor deze koekjes hoef je niet te kiezen tussen appel en chocolade, we gebruiken het gewoon allebei.
null porties
175 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker luchtig in een kom. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het meel, de bakpoeder, kaneel en kardemom door het botermengsel.
Was de appels en rasp ze met schil tot op het klokhuis. Hak de chocolade en noten grof. Roer de appel, chocolade, noten en havermoutvlokken door het beslag.
Maak met twee lepels ca. 20 hoopjes van het beslag op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Druk een beetje plat. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
150 g rietsuiker
1 middelgroot ei
130 g tarwebloem
70 g volkorenmeel
½ tl bakpoeder
½ tl kaneel
½ tl gemalen kardemom
3 Junami-appels
100 g pure chocolade
60 g gezouten pecannoten
50 g grove havermoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier