Pastasalade 'carbonara'
De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.
Pastasalade 'carbonara'
Instructievideo - 00:36 min.
Pastasalade 'carbonara'
De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
150 g gerookt ontbijtspek
1 citroen
4 el aioli
350 g verse groene asperges
400 g artisjokharten in blik
Dit heb je nodig
keukenpapier