'Toscaanse' frittata met salade
De groenten worden gegrild, daardoor krijgen ze een intensere smaak.
Aan de slag
Snijd de paprika in reepjes en de ui in ringen. Schep de paprika en bimi om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Rooster de groenten in 2 porties in 4 min. rondom beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de frittata (groenteomelet) in 7 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verwarm de tomatensaus in een steelpan, de saus mag niet koken. Meng de gegrilde groenten, de rest van de olie, de ui en slamelange tot salade. Breng op smaak met peper.
Schaaf de Grana Padano. Verdeel de salade over de borden. Leg er een frittata bij. Schep de tomatensaus over de frittata. Bestrooi met de kaas.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
'Toscaanse' frittata met salade
De groenten worden gegrild, daardoor krijgen ze een intensere smaak.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika in reepjes en de ui in ringen. Schep de paprika en bimi om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Rooster de groenten in 2 porties in 4 min. rondom beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de frittata (groenteomelet) in 7 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verwarm de tomatensaus in een steelpan, de saus mag niet koken. Meng de gegrilde groenten, de rest van de olie, de ui en slamelange tot salade. Breng op smaak met peper.
Schaaf de Grana Padano. Verdeel de salade over de borden. Leg er een frittata bij. Schep de tomatensaus over de frittata. Bestrooi met de kaas.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 rode ui
200 g bimi
8 el traditionele olijfolie
4 AH vega frittata pomodoro
260 g tomatensaus Toscana
150 g rucolaslamelange
50 g Grana Padano kazen
Dit heb je nodig
grillpan