La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
bewaar
bewaar

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes. Rasp de kaas.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 2 min. Schep de pompoen erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel zout toe.

Vet de ovenschaal in met wat olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en peper.

Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. bruin en gaar.

variatietipBestrooi voor een extra Italiaanse smaak de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

Deze lasagne staat in 20 min. in de oven, want de pompoen is al gesneden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig