Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
Rasp de kaas en snijd het basilicum grof. Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart. Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart. Bestrooi met kaas en basilicum.
Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Instructievideo - 02:46 min.
Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
Rasp de kaas en snijd het basilicum grof. Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart. Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart. Bestrooi met kaas en basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 ui
3 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
500 g rundergehakt
1 tl kristalsuiker
400 g tomatenblokjes
7½ g verse basilicum
100 g Grana Padano kazen
12 verse lasagnebladen