Hartige broodtaartjes
Voor fans van hartig: broodtaartjes met spekreepjes, mozzarella en paprika.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan staan voor de volgende stap.
Klop de eieren met een garde los en klop de slagroom erdoor. Bak in het bakvet het ei-slagroommengsel al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar. Snijd de paprika in reepjes en schep samen met het spek door het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kapjes van de broodjes. Hol de bolletjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het eimengsel over de broodjes en druk aan. Snijd de mozzarella in blokjes, bestrooi er de broodjes mee en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Hoe breek je een ei?
Instructievideo - 01:21 min.
Hartige broodtaartjes
Voor fans van hartig: broodtaartjes met spekreepjes, mozzarella en paprika.
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan staan voor de volgende stap.
Klop de eieren met een garde los en klop de slagroom erdoor. Bak in het bakvet het ei-slagroommengsel al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar. Snijd de paprika in reepjes en schep samen met het spek door het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kapjes van de broodjes. Hol de bolletjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het eimengsel over de broodjes en druk aan. Snijd de mozzarella in blokjes, bestrooi er de broodjes mee en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g magere spekreepjes
2 middelgrote scharreleieren
2 el verse slagroom
295 g gegrilde rode paprika's in pot
4 afbakkaiserbroodjes
70 g mozzarella
Dit heb je nodig
bakpapier