Notenquiche
Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.
Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika's en cashewnoten erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Notenquiche
Deze quiche heeft een spannende crunch doordat er cashewnoten in zitten. Waanzinnig lekker voor een picknick.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.
Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika's en cashewnoten erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
200 g magere gerookte spekreepjes
2 uien
2 tl gedroogde rozemarijn
295 g gegrilde rode paprika's in pot
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
150 g geraspte belegen kaas
80 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 25 cm)