Andijvietaart met cashewnoten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en de helft van de kaas erdoor scheppen. Eimengsel overdoen in taartvorm en de rest van de kaas erover strooien.
Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.
Ondertussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing. Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.
Andijvietaart met cashewnoten
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en de helft van de kaas erdoor scheppen. Eimengsel overdoen in taartvorm en de rest van de kaas erover strooien.
Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken.
Ondertussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing. Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 krop andijvie
3 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
100 g ongezouten cashewnoten
150 g geraspte oude kaas
6 tomaten
3 el sladressing knoflook
Dit heb je nodig
deegroller
quichevorm (Ø 24 cm)