Hartige banketletter (banketstaaf)
Ben je niet zo dol op banketstaaf? Dan heb je met deze hartige letter misschien ook wel prijs!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met de bloem. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Rasp ondertussen de knoflook op een fijne rasp. Snijd de olijven en paprika fijn. Stapel de plakjes deeg op het werkblad en rol de stapel uit tot een rechthoekige lap van 15 x 50 cm.
Meng het gehakt met een ei, de knoflook, olijven, paprika, oregano, cayennepeper en zout. Vorm met natte handen een rol van 5 x 45 cm van het gehaktmengsel. Leg het uitgerolde deeg op het werkblad en de gehaktrol in het midden van de lap. Vouw de randen naar binnen en druk goed aan (gebruik eventueel wat water om het beter te laten plakken). Draai de rol om zodat de naad aan de onderkant zit. Vorm de rol tot een S of een andere letter. Leg de letter op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het tweede ei (eiwit wordt niet gebruikt). Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de banketstaaf in het midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Veeg in de tussentijd met wat keukenpapier vrijgekomen vet weg. Laat de hartige banketletter iets laten afkoelen en snijd in stukken. Ook lekker op kamertemperatuur.
Hartige banketletter (banketstaaf)
Ben je niet zo dol op banketstaaf? Dan heb je met deze hartige letter misschien ook wel prijs!
null porties
250 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met de bloem. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Rasp ondertussen de knoflook op een fijne rasp. Snijd de olijven en paprika fijn. Stapel de plakjes deeg op het werkblad en rol de stapel uit tot een rechthoekige lap van 15 x 50 cm.
Meng het gehakt met een ei, de knoflook, olijven, paprika, oregano, cayennepeper en zout. Vorm met natte handen een rol van 5 x 45 cm van het gehaktmengsel. Leg het uitgerolde deeg op het werkblad en de gehaktrol in het midden van de lap. Vouw de randen naar binnen en druk goed aan (gebruik eventueel wat water om het beter te laten plakken). Draai de rol om zodat de naad aan de onderkant zit. Vorm de rol tot een S of een andere letter. Leg de letter op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het tweede ei (eiwit wordt niet gebruikt). Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de banketstaaf in het midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Veeg in de tussentijd met wat keukenpapier vrijgekomen vet weg. Laat de hartige banketletter iets laten afkoelen en snijd in stukken. Ook lekker op kamertemperatuur.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el tarwebloem
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
1 teen knoflook
20 groene olijven
1 gegrilde rode paprika's in pot
300 g rundergehakt
2 middelgrote scharreleieren
1 el gedroogde oregano
¼ tl gemalen cayennepeper