Bruschette met 3 toppings
Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn en snijd het brood in sneetjes van 1 cm. Meng de helft van de knoflook met 2 el olie. Bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 min. in de oven. Keer halverwege.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer voor de bruschette met bonenpuree de bonen met 2 el olie in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het karwijzaad toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg ? van de bruschette ermee. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.
Verhit voor de bruschette met parmaham en aspergetips de grillpan op hoog vuur. Gril de aspergetips in 5 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie. Beleg ? van de bruschette met de parmaham en aspergetips.
Meng voor de bruschette met mediterrane paté de tapenade met paté. Beleg de rest van de bruschette ermee en garneer met blaadjes van de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bruschette met 3 toppings
Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté.
voorgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn en snijd het brood in sneetjes van 1 cm. Meng de helft van de knoflook met 2 el olie. Bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 min. in de oven. Keer halverwege.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer voor de bruschette met bonenpuree de bonen met 2 el olie in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het karwijzaad toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg ? van de bruschette ermee. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.
Verhit voor de bruschette met parmaham en aspergetips de grillpan op hoog vuur. Gril de aspergetips in 5 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie. Beleg ? van de bruschette met de parmaham en aspergetips.
Meng voor de bruschette met mediterrane paté de tapenade met paté. Beleg de rest van de bruschette ermee en garneer met blaadjes van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 verse ciabatta
5 el olijfolie basilicum
330 g witte bonen in pot
1 tl karwijzaad
2 takjes verse tijm
100 g groene aspergetips
75 g parmaham
1 el mediterrane tapenade
100 g crèmepaté
3 takjes verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer of keukenmachine
grillpan