Courgettekoekjes
Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.
Aan de slag
Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.
Courgettekoekjes
Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.
bijgerecht
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g courgettes
1 citroen
1 middelgroot ei
100 g Pecorino Romano
20 g verse platte peterselie
50 g tarwebloem
1 tl peper
4 el traditionele olijfolie