Zuurkoolschotel met kip
Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de slagroom met de eieren en de kaas. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zuurkoolschotel met kip
Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de slagroom met de eieren en de kaas. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml houdbare slagroom
2 middelgrote eieren
175 g geraspte oude kaas 48+
2 uien
2 el traditionele olijfolie
300 g kip-kalkoengehakt
500 g zuurkool naturel
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
2 tl kerriepoeder
800 g koelverse aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)