Aardappelgratin met spinazie en garam masala (advertorial)
Ook zo gek op dit romige aardappelgerecht met een lekker krokant korstje? Proef dan zeker deze aardappelgratin met garam masala.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer ⅔ van de peterselie erdoor. Schep in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de 2 soorten aardappelschijfjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ⅓ van de schijfjes dakpansgewijs over de ovenschaal. Verdeel de helft van het spinazie-uimengsel en de helft van de kaas erover. Herhaal de lagen en eindig met de rest van de aardappel.
Verwarm de kookzuivel samen met de garam masala tot tegen de kook aan en giet over de aardappelschijfjes. Druk de bovenkant licht aan, zodat alle schijfjes aardappel onderstaan.
Bak de gratin ca. 55 min. in de oven. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar. Bestrooi de gratin met de rest van de peterselie.
Aardappelgratin met spinazie en garam masala (advertorial)
Ook zo gek op dit romige aardappelgerecht met een lekker krokant korstje? Proef dan zeker deze aardappelgratin met garam masala.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer ⅔ van de peterselie erdoor. Schep in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de 2 soorten aardappelschijfjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ⅓ van de schijfjes dakpansgewijs over de ovenschaal. Verdeel de helft van het spinazie-uimengsel en de helft van de kaas erover. Herhaal de lagen en eindig met de rest van de aardappel.
Verwarm de kookzuivel samen met de garam masala tot tegen de kook aan en giet over de aardappelschijfjes. Druk de bovenkant licht aan, zodat alle schijfjes aardappel onderstaan.
Bak de gratin ca. 55 min. in de oven. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar. Bestrooi de gratin met de rest van de peterselie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
15 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
400 g koelverse zoete-aardappelschijfjes
600 g koelverse aardappelschijfjes
175 g geraspte oude kaas 48+
250 ml kookzuivel
1½ el Verstegen garam masala
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 26 cm, ingevet)