Hollandse boerenkool met shoarma
Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.
Hollandse boerenkool met shoarma
Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g verse boerenkool
750 g kruimige aardappelen
1 oranje paprika
200 g kipfiletreepjes shoarma
2 el zonnebloemolie
4 el knoflooksaus
Dit heb je nodig
pureestamper