Friese boerenkool met rookworst
Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken.
Aan de slag
Schil en was de aardappelen, snijd ze daarna in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en zout toe en kook in ca. 20 min gaar. Haal de rookworst uit de verpakking en warm deze ca. 15 minuten met de boerenkool mee. Snijd de kaas in blokjes. Schil en rasp de appels grof. Verwarm de kokosroom. Haal de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stand ze fijn. Schenk de kokosroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor, laat het nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.
Friese boerenkool met rookworst
Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en was de aardappelen, snijd ze daarna in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en zout toe en kook in ca. 20 min gaar. Haal de rookworst uit de verpakking en warm deze ca. 15 minuten met de boerenkool mee. Snijd de kaas in blokjes. Schil en rasp de appels grof. Verwarm de kokosroom. Haal de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stand ze fijn. Schenk de kokosroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor, laat het nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
450 gesneden boerenkool
250 g runderrookworsten
200 g Friese nagelkaas
2 goudrenet-appels
½ pakje kokosroom