Pasta met gehaktballetjes in romige saus
Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.
Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 van het basilicum met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pasta met gehaktballetjes in romige saus
Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm!
hoofdgerecht
null personen
990 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.
Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 van het basilicum met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
1 gele paprika
1 teen knoflook
5 el traditionele olijfolie
400 g Hollandse gehaktballetjes
330 ml tomato frito
300 g verse spinazie
15 g verse basilicum
250 g mascarpone