Slagroomtaart
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of op gasovenstand 3. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Meng in een kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Zet een beslagkom met de eieren en suiker in een bak met lauwwarm water. Klop de eieren met een mixer (op middelste stand) in 10 min. dik en schuimig. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eiermengsel en spatel het er voorzichtig door. Schep in de springvorm. Bak het beslag in het midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Schakel de oven uit en laat de taart nog ca. 10 min. in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) staan. Neem de taart uit de oven en laat op het taartrooster afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag de amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Giet de ananas af en van het sap op. Snijd 1 ananasschijf in 5 stukjes en snijd de rest van de schijven in kleinere stukjes. Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
Halveer de taart met een scherp mes horizontaal en besprenkel de taarthelften op het snijvlak met ananassap. Bestrijk 1 taarthelft met ¼ van de slagroom. Verdeel de kleine stukjes ananas over de taarthelft met slagroom. Bestrijk weer met ¼ van de slagroom en leg de andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop. Bestrijk de bovenzijde en zijkanten van de taart met slagroom. Schep de rest van de slagroom in de spuitzak. Plak de amandelen tegen de zijkant van de taart. Spuit met de spuitzak rondom op de taart 10 rozetten slagroom. Garneer de rozetten om en om met ananas en chocoladeblaadjes.
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Slagroomtaart
null porties
465 kcal
50 min. bereiden
10 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C of op gasovenstand 3. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Meng in een kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Zet een beslagkom met de eieren en suiker in een bak met lauwwarm water. Klop de eieren met een mixer (op middelste stand) in 10 min. dik en schuimig. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eiermengsel en spatel het er voorzichtig door. Schep in de springvorm. Bak het beslag in het midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Schakel de oven uit en laat de taart nog ca. 10 min. in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) staan. Neem de taart uit de oven en laat op het taartrooster afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag de amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Giet de ananas af en van het sap op. Snijd 1 ananasschijf in 5 stukjes en snijd de rest van de schijven in kleinere stukjes. Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
Halveer de taart met een scherp mes horizontaal en besprenkel de taarthelften op het snijvlak met ananassap. Bestrijk 1 taarthelft met ¼ van de slagroom. Verdeel de kleine stukjes ananas over de taarthelft met slagroom. Bestrijk weer met ¼ van de slagroom en leg de andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop. Bestrijk de bovenzijde en zijkanten van de taart met slagroom. Schep de rest van de slagroom in de spuitzak. Plak de amandelen tegen de zijkant van de taart. Spuit met de spuitzak rondom op de taart 10 rozetten slagroom. Garneer de rozetten om en om met ananas en chocoladeblaadjes.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g tarwebloem
30 g maizena
6 middelgrote scharreleieren
150 g fijne kristalsuiker
45 g amandelschaafsel
432 g ananasschijven op sap
750 ml slagroom
6 el poedersuiker
2½ zakjes slagroomversteviger
5 chocoladeblaadjes
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
spuitzak met kartelmondje