Bossche bollen
Als je gek bent op chocoladesoesjes dan wil je deze bossche bollen ook. Deze klassiekers uit Den Bosch wil je zeker weten maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in blokjes. Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en het zout aan de kook. Laat de boter smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een houten pollepel tot een deegbal ontstaat. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Roer de eieren een voor een door het deeg. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat. Schep met een natte lepel 6 bergjes deeg (per 6 stuks) op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou 5 cm ruimte tussen de bergjes. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25-30 min. gaar. Open de oven tussentijds niet, om inzakken te voorkomen.
Draai de hete soezen voorzichtig om met een ovenwant en prik met een mesje een gat van 1 cm in de bodems. Zet ze op de kop terug op de bakplaat in de oven. Zet de oven uit en laat de soezen nog 5 min. uitdrogen. Laat ze vervolgens 10 min. buiten de oven afkoelen.
Klop in een kom 375 ml van de slagroom (per 6 stuks) met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Vul de soezen via de gaatjes met de slagroom.
Verwarm de rest van de slagroom zachtjes met de chocolade tot de chocolade is gesmolten. Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur en laat hard worden.
Bossche bollen
Als je gek bent op chocoladesoesjes dan wil je deze bossche bollen ook. Deze klassiekers uit Den Bosch wil je zeker weten maken.
null porties
470 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in blokjes. Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en het zout aan de kook. Laat de boter smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een houten pollepel tot een deegbal ontstaat. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Roer de eieren een voor een door het deeg. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat. Schep met een natte lepel 6 bergjes deeg (per 6 stuks) op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou 5 cm ruimte tussen de bergjes. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25-30 min. gaar. Open de oven tussentijds niet, om inzakken te voorkomen.
Draai de hete soezen voorzichtig om met een ovenwant en prik met een mesje een gat van 1 cm in de bodems. Zet ze op de kop terug op de bakplaat in de oven. Zet de oven uit en laat de soezen nog 5 min. uitdrogen. Laat ze vervolgens 10 min. buiten de oven afkoelen.
Klop in een kom 375 ml van de slagroom (per 6 stuks) met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Vul de soezen via de gaatjes met de slagroom.
Verwarm de rest van de slagroom zachtjes met de chocolade tot de chocolade is gesmolten. Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur en laat hard worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
150 ml water
1 mespunt zout
100 g tarwebloem
3 middelgrote scharreleieren
450 ml verse slagroom
1 zakje vanillesuiker
4 g slagroomversteviger
200 g pure chocolade
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak