Bossche-bollenberg met vlinders
Bijna te mooi om op te eten, deze soezenstapel met chocolade, slagroom en marsepein
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en het zout aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Roer een voor een de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat.
Schep het deeg in de spuitzak. Maak 26 gelijke toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte tussen de toefjes. Bak de toefjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat de toefjes in 30 min. afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in de schoongemaakte spuitzak. Prik de soesjes aan de onderkant in met de punt van een mes en vul ze met slagroom.
Breng een pan water aan de kook. Hak de chocolade grof. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Neem de pan van het vuur. Leg telkens een soesje op een vork en doop in de chocolade. Zet een papieren puntmuts op een platte schaal en stapel de soesjes eromheen.
Rol de marsepein met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek met de vormpjes vlindertjes uit de marsepein. Decoreer de soesjes met de vlinders.
Marsepein maken
Instructievideo - 01:41 min.
Bossche-bollenberg met vlinders
Bijna te mooi om op te eten, deze soezenstapel met chocolade, slagroom en marsepein
nagerecht
null porties
155 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en het zout aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Roer een voor een de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat.
Schep het deeg in de spuitzak. Maak 26 gelijke toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte tussen de toefjes. Bak de toefjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat de toefjes in 30 min. afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in de schoongemaakte spuitzak. Prik de soesjes aan de onderkant in met de punt van een mes en vul ze met slagroom.
Breng een pan water aan de kook. Hak de chocolade grof. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Neem de pan van het vuur. Leg telkens een soesje op een vork en doop in de chocolade. Zet een papieren puntmuts op een platte schaal en stapel de soesjes eromheen.
Rol de marsepein met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek met de vormpjes vlindertjes uit de marsepein. Decoreer de soesjes met de vlinders.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml kraanwater
75 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
100 g tarwebloem
3 middelgrote scharreleieren
400 ml verse slagroom
24 g vanillesuiker
200 g chocolade extra puur 70%
2 el poedersuiker
50 g roze cupcake marsepein
Dit heb je nodig
spuitzak
bakpapier
deegroller
vlinderuitsteekvorm