Brownies met pistache en karamel
bewaar
bewaar

Brownies met pistache en karamel

Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

30 min. bereiden / 25 min. oventijd / 3 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.

Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.

Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

bewaartipJe kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.

Brownies

Instructievideo - 02:55 min.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brownies met pistache en karamel

Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig