Eiercurry
Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.
Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.
Eiercurry
Koriander, djinten, kurkuma: dit vegetarische gerecht uit India zit bommetjevol specerijen.
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in ca. 10 min hard. Laat ze even schrikken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de ui ca. 3 min. Bak de laurier, knoflook, koriander, en komijn al omscheppend mee. Strooi de kurkuma erover. Voeg de tomaten met vocht toe.
Breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Pel de eieren, halveer ze en verwarm ze 5 min. in de curry. Knip de koriander fijn boven de curry. Serveer met basmatirijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote eieren
2 uien
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
2 gedroogde laurierblaadjes
1 el gemalen koriander*
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
400 g gepelde tomaten in blik
½ tl cayennepeper
4 takjes verse koriander